Dogodki in novice

Spoznavni tabor v času pandemije

Prvi dnevi v novi šoli, z novimi sošolci in novimi učitelji so zelo pomembno in občutljivo obrobje. Ali me bodo sprejeli, se bom dobro razumel-a s sošolci, bodo učitelji razumevajoči, ko mi kaj ne bo šlo? … To so vprašanja, ki lahko prerastejo v stisko prvošolca.

Zato za prvošolce vsako leto organiziramo poseben prvi šolski dan, ki mu sledi dvodnevni spoznavni tabor: da bi se sošolci med seboj čimprej spoznali, da bi se povezali v razredno skupnost, za delitev veselja in za pomoč in zato, da bi spoznali svoje razrednike.

Letošnji originalni načrti so padli v vodo, smo pa udejanjili še bolj posebno idejo – taborjenje za šolo. Skozi delo – postavljanje šotorov, družabne in športne igre so se dijaki posameznega oddelka spoznavali in gradili svojo identitetno na Gimnaziji Vič. Tako, da so vsi sprejeti kot člani nove skupnosti: svojega oddelka in širše, člani dijaške skupnosti Gimnazije Vič.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka