Dogodki in novice

Sustainergy IV

Žan Cimperman in Vid Klopčič, dijaka 4. a oddelka, sta se pod mentorstvom Alenke Mozer med 22. in 29. 11. udeležila konference in tekmovanja Sustainergy IV v mestu Eilot povsem na jugu Izraelu ob Rdečem morju.

Sustainergy IV je hkrati znanstvena konferenca in tekmovanje srednješolcev, ki poteka v delavnicah pod strokovnim vodstvom svetovno priznanih ekspertov s tega področja. Na konferenci je bilo predstavljenih veliko novih rešitev za uporabo trajnostnih virov energije in tehnoloških izboljšav že znanih postopkov na tem področju.

Delo v delavnicah je potekalo v štiričlanskih mednarodnih ekipah, vsaka ekipa je že pred meseci izbrala svojo temo raziskovanja, dijakom so bili v strokovno pomoč ves čas na voljo vrhunski strokovnjaki. Končni izdelek vsake ekipe, katere člani so bili dijaki različnih držav, je bila predstavitev naloge pred strokovno žirijo.

Tekmovanje je bilo izvrstna priložnost za spoznavanje raziskovalnih metod, organizacije in timskega dela. Vid in Žan sta bila še posebej opažena in pohvaljena za svoje akademsko znanje in razgledanost, obvladovanje metodologije znanstveno-raziskovalnega dela, spretnost pri konkretnem delu in sposobnost sodelovati v timu.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka