Dogodki in novice

Svetovna noč knjige 2016

V četrtek, 21. aprila, smo člani in mentorja angleškega knjižnega kluba Gimnazije Vič na šoli izpeljali dogodek, s katerim smo obeležili Svetovno noč knjige ter se tako pridružili številnim ustanovam in posameznikom širom po svetu, ki se zavedajo pomena knjig in branja. Zelo smo bili veseli, da so se nam pri tem praznovanju pridružili tudi učenci OŠ Bičevje, OŠ Kolezija in OŠ Dobrova ter njihovi mentorji.

Predstavitev dijakov Gimnazije Vič je vsebovala odlomke in dramske uprizoritve znanih literarnih ustvarjalcev, ki v tem letu praznujejo okrogle obletnice smrti ali rojstva (npr. Roald Dahl, Beatrix Potter itd.). Glavni poudarek pa je bil seveda na delih Williama Shakespearea, s čimer smo se ob praznovanju štiristote obletnice njegove smrti tudi mi poklonili enemu izmed najbolj uprizarjanih avtorjev na svetu.

Poleg kulturnega programa smo na tem dogodku podelili tudi priznanja in nagrade mladim ustvarjalcem, ki so sodelovali na natečaju Gimnazije Vič za najboljšo kratko zgodbo. Osnova so bili citati iz Shakespearovih del, zgodbe pa niso smele presegati 100 besed. Vsi izdelki, ki smo jih letos prejeli so bili izjemno kvalitetni, zato je imela mednarodno zasnovana žirija zelo veliko dela, da je izbrala najbolj obetavne zgodbe, ki smo jih objavili tudi v posebni publikaciji. Sedem glavnih nagrad je bilo podeljenih učencem sodelujočih osnovnih šol, preostalih osem pa srednješolskim avtorjem.

Veseli smo, da so učencem in dijakom nagrade pomenile priznanje za vloženi trud, predvsem pa vzpodbudo za nadaljnje delo. Tako smo v pogovorih ob koncu predstavitve že snovali načrte za prihodnje dogodke in sodelovanja na literarnih natečajih.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10