Dogodki in novice

Tabor ustvarjalnosti Piran 2020

V okviru dejavnosti projekta SKOZ je 31.1. in 1.2.2020, je v Piranu potekal Tabor ustvarjalnosti Piran 2020. Udeležilo se ga je 28 dijakov iz treh gimnazij: Gimnazije Jesenice, Gimnazije Jožeta Plečnika in Gimnazije Vič. Delavnice so vodile mentorice Barbara Hudovernik, dr. Vida Kariž Merhar, Maja Gerden in Sonja Artač. Več o programu in delu:

Program tabora je obsegal raznolike dejavnosti. Obiskali smo Morsko biološko postajo, kjer so nam predstavili raziskovalne projekte in dejavnosti te naše znanstvene inštitucije, s poudarkom na monitoringu in varovanju morskega ekosistema. Sodelavci Društva za preučevanje morskih sesalcev Morigenos, so nam predstavili značilnosti populacije 150 delfinov, ki stalno naseljujejo slovensko morje, vodili so tudi opazovanja delfinov s kopnega in z raziskovalne ladje, ki nas je odpeljala do merilne točke v Piranskem zalivu - raziskovalna boja Vida, v popoldanskem delu pa so vodili še delavnico fotoidentifikacija delfinov v Piranskem zalivu.

Delavnice za udeležence so potekale na teme:

  • ustvarjalno pisanje v angleškem jeziku; mentorica Maja Gerden, prof.
  • kdaj inštrument lepo zveni; mentorica Barbara Hudovernik, prof.
  • plovnost in stabilnost ladij; mentorica dr. Vida Kariž Merhar, prof.
  • kaj naravoslovno radovednemu turistu ponujata Piran in Piranski zaliv, mentorica Sonja Artač, prof.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka