Dogodki in novice

Tedni zdravja

7. april je svetovni dan zdravja in vsako leto na naši šoli temu dnevu posvetimo veliko pozornost. S pomočjo nekdanjih dijakov in strokovnjakov, ki se ukvarjajo s področji, povezanimi z zdravjem, organiziramo strokovna predavanja in delavnice; profesorji športne vzgoje pripravijo zanimiva športne dogodke, npr. tek na Rožnik, medrazredna tekmovanja; dijaki s pomočjo kuharskega osebja pripravijo okusne in zdrave napitke ...

Letos smo v okviru svetovnega dneva zdravja s sloganom Zdravje za vse, pripravili naslednje dogodke.

V petek, ravno na svetovni dan zdravja, smo začeli s predavanjem študentov medicine o raku dojk in mod.

Sledil je tek na Rožnik in predavanje o čajih našega nekdanjega dijaka Marka Podlinška – vsako leto kaj novega in zanimivega slišimo.

Dr. Marko Dobravec nam je predaval o mladih v prometu, poškodbah in preventivi; kako nam lahko trenutek nepazljivosti in nepozornosti (pa ni nujno, da naše) spremeni življenje in ga obrne na glavo. A marsikaj lahko preventivno storimo sami.

Predavanje o zdravi hrbtenici Marka Korena (tudi naš nekdanji dijak) – kot vsako leto dobrodošla in res uporabna znanja o tem, kako lahko sami »vzdržujemo« zdravo hrbtenico.

Predavanje študentk medicine o duševnem zdravju.

Reši si zob – predavanje dr. dent. med. Tanja Tomaževič, dr.- glede na debato, ki se je razvila po končanem predavanju in sproščenem vzdušju, je bilo očitno tudi to predavanje dobro sprejeto med dijaki.

Možgani po poškodbi – prim. mag. Viktorija Košorok, dr. med., spec. fiziater je zelo strokovno in obširno predstavila zgradbo in pomen možgan in večkrat poudarila, kako pomemben je proces učenja in skrb za možgane. Njena gostja, gospa Alida Klemenčič, pa nam je predstavila svojo izkušnjo z možgansko poškodbo, zdravljenjem in rehabilitacijo.

In za zaključek zanimivih in poučnih predavanj – vedno dobrodošli smutiji.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka