Dogodki in novice

Ne teslo, Tesla bom!

V torek, 20. 9. 2022, je bil za dijake 3. letnikov organiziran dogodek "Ne teslo, Tesla bom!". Na predavanju so gosti dijakom in dijakinjam približali tehnološke, inženirske ter naravoslovne poklice. Z vidika karierne orientacije so dijakom ponudili pomoč pri njihovem odločanju o nadaljnji študijski in poklicni karieri.

Svojo odločitev o izbiri študija in njihovi karierni poti so predstavili zanimivi gosti. Spodbudne besede, trenutno stanje na trgu dela in potrebo po inženirskih poklicih sta predstavili ga. Metka Škofic in mag. Edita Krajnović. Pogovor z gosti je vodila Teja Primožič (Inženirke in inženirji bomo!). Gostje pogovora so bili:

  • Nina Janša Koželj, ekonomistka, vodja korporativnega komuniciranja v podjetju Danfoss Trata,
  • Eva Čebašek, inženirka strojništva in elektrotehnike, testna koordinatorka v podjetju Elaphe,
  • Alen Sotlar, inženir računalništva in informacijskih tehnologij, razvijalec v podjetju Plinovodi,
  • Jasna Hengović, inženirka matematike, razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab.

Gost je bil tudi bivši dijak Gimnazije Vič, Žan Podlesnik, ki kot študent Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani sodeluje pri ekipi Superior Engineering, kjer študenti različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije…) razvijajo kompleksen in celovit izdelek, formulo po vzoru Formula 1.

Verjamemo, da so gosti dijakom in dijakinjam približali inženirske poklice in bo tudi zaradi tega predavanja odločitev za izbiro študija, ko bo čas za to, lažja.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka