Dogodki in novice

Univerzitetni programerski maraton 2010

priznanje Pitonom

V soboto, 23.10.2010 je na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani potekal finale univerzitetne programerskega maratona (v nadaljevanju UPM).

Na njem sta sodelovali dve ekipi iz Gimnazije Vič:

  • Pitoni v sestavi:
    • Jure Slak 2./3. letnik
    • Maks Kolman 2./3. letnik
    • Žiga Gosar 2./3. letnik
  • Zlobni Janez v sestavi:
    • Rok Kralj 4./1. letnik

Tekmovanje je sestavljeno iz uvajalnega predkola, prvega, drugega in tretjega kola, ter finala. Ekipe so sestavljene največ iz 3 tekmovalcev, ki morajo biti srednješolci ali študenti. Ekipe tekmujejo v reševanju programerskih problemov, šteje predvsem število rešenih nalog in šele nato čas reševanja (nepravilna rešitev naloge pribije 20 minut). Prijavilo se je 23 ekip, od tega 3 iz Maribora, 4 iz Kopra in 16 iz Ljubljane. 16 ekip je bilo študentskih, 5 mešanih in 3 gimnazijske.

Na prvem kolu sta bili obe ekipi, skupaj z večino, na zadnjem mestu brez rešene naloge, v drugem kolu je ekipa Zlobni Janez dosegla 9., Pitoni pa 11. mesto, saj smo za reševanje porabili slabo uro več. Tretje kolo je bilo precej podobno prvemu. V finalu smo bili Pitoni 7., s tem smo premagali v skupnem seštevku zmagovalno ekipo v Mariboru in za slabih 15 minut (oz. en zaklepaj) zaostali za zmagovalno ekipo v Kopru. Zlobni Janez je bil 14. V skupnem seštevku smo Pitoni pristali na 9 mestu (7 minut za zmagovalnimi koprčani) ekipa Zlobni Janez pa na 14.

Več o tekmovanju si lahko preberete na upm.si.

Z uvrstitvijo smo zelo zadovoljni in se bomo tekmovanja z veseljem udeležili tudi naslednje leto.

Jure Slak