Dogodki in novice

Obisk z ameriškega veleposlaništva

9. novembra 2022 sta Gimnazijo Vič obiskala dva predstavnika veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani: gospa Charlotte Taft, koordinatorica izobraževalnih programov, ter gospod Micah Risher, regionalni vodja za angleški jezik na področju srednje in vzhodne Evrope.

Dijaki so ju popeljali na kratek ogled šole, nato pa sta prisostvovala pouku angleščine, kjer sta imela priložnost slediti obravnavi teme 'pomen izobraževanja in izobraževalni sistemi'. V zelo zanimiv razgovor, ki je v veliki meri temeljil na izmenjavi in argumentaciji mnenj, sta se tudi sama vključila in z dijaki delila svoje izkušnje ter splošno znanje s področja ameriškega izobraževalnega sistema. Druženje je bilo zelo poučno in prijetno; ob koncu so dijaki gostoma izročili tudi izvod najnovejše publikacije izbora najboljših prispevkov dijakov Gimnazije Vič na področju kreativnega pisanja v angleščini.

Sledil je še razgovor s predstavniki aktiva anglistov, v katerem smo si izmenjali izkušnje s področja našega dela in se dogovorili za nadaljnje sodelovanje – zlasti na področju gradiv, projektov in pomoči oziroma nasvetov pri iskanju poti za študij v Združenih državah Amerike.

Obiska smo bili iskreno veseli, s sprejemom in izkušnjo pa sta bila zelo zadovoljna tudi oba gosta.

slika dogodka slika dogodka