Dogodki in novice

Sodelovanje z ameriškim veleposlaništvom – projekt Black History Month

V mesecu februarju je – v organizaciji ameriškega veleposlaništva in gospe Charlotte Taft – potekal projekt Black History Month, v katerem so sodelovali tudi dijaki Gimnazije Vič.

Dijaki prvega in drugega letnika, člani promocijske skupine, so se seznanili z znamenitim govorom Martina Luthra Kinga, ‘I have a dream’, ter z okoliščinami, v katerih je nastal. Za tem so se tudi sami preizkusili v podajanju kratkega izseka iz govora in v medsebojnem sodelovanju posneli video, katerega namen je bil deliti z drugimi sporočilo o enakosti, enakopravnosti ter medsebojnem spoštovanju vseh ljudi. Video posnetke, ki jih je posnel in uredil Matej Mivšek, 4. f, smo nato poslali na ameriško veleposlaništvo.

28. februarja pa je za vse dijake 4. letnika preko Zooma potekalo predavanje na temo državljanskih pravic v Združenih državah Amerike, ki ga je pripravila in izvedla gospa Phaedra Gwyn. Dijaki so imeli priložnost, da so se seznanili o zelo pomembnem delu ameriške zgodovine ter o vplivu gibanja na široko področje kulture.

Gospe Charlotte Taft in gospe Phaedri Gwyn se zahvaljujemo za povabilo k projektu, za vse poslano gradivo in za izvedeno predavanje. Veselimo se podobnega sodelovanja tudi v prihodnje.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9