Dogodki in novice

Vse je pesem

kons

V četrtek, 18. novembra 2009, je bila ob 19.30 Kovačičeva dvorana v Pionirskem domu v Ljubljani nabito polna!

Priča smo bili edinstveni - občuteni in poetični - multimedijski predstavi članov literarnega kluba L'etažer - dijakov in dijakinj Gimnazije Vič (nosilke so bile Katarina Rakušček in Laura Repovš, dijakinji 4.e oddelka Gimnazije Vič, in mentorica, profesorica Marjetka Krapež).

Na predstavi so sodelovali: Katarina Rakušček, Laura Repovš, Grega Ulen, Jurij Zdovc, Andrej Pervanje, Maša Kmet, Nina Ramšak, Jan Anton Bregant, Vida Marčeta, Hana Čeferin, Neža Kocjan, Ana Potočnik, Martin Pevec in Alja Debeljak (Gimnazija Poljane). Večer je bil posvečen Kosovelovi poeziji.

Prireditev je bila pripravljena ob razglasitvi najboljših konsov, ki so prispeli na razpis natečaja za najboljši kons. Natečaj je organiziral literarni klub L’etažer Gimnazije Vič. Na razpis je prispelo 119 avtorskih prispevkov. Sodelovali so dijaki z Gimnazije Poljane, Gimnazije Ormož, Elektrotehniške in računalniške strokovne šole v Ljubljani, 1. gimnazije v Celju, Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ravne na Koroškem in Gimnazije Vič.

Med prispelimi konsi jih je komisija izbrala pet, ki s svojim likovnim izrazom in idejno izostrenostjo še posebej izstopajo, petim avtorjem pa izreka pohvalo za kreativnost.. Komisijo so sestavljali člani L’etažerja: Katarina Rakušček, Laura Repovš in Grega Ulen ter profesorji Gimnazije Vič: Alenka Pikl Osole, Edin Saračević, Tanja Šket in Marjetka Krapež.

Nagrajeni

Pohvaljeni:

Vsem sodelujočim čestitam, prav posebej pa vsem, ki ste sodelovali pri natečaju od ideje do izjemne izvedbe!

Iskrena hvala tudi Pionirskemu domu in seveda direktorici, gospe Viki Potočnik, ki nas je tako gostoljubno sprejela pod svojo streho!

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka