Dogodki in novice

Noč knjige 2014

23. aprila 2014 smo na Gimnaziji Vič že tretje leto zapored obeležili Noč knjige. Člani angleškega knjižnega kluba Gimnazije Vič so v sodelovanju z mentorjema, Timom Gallagherjem in Blanko Klobučar, pripravili kulturni program, ki je bil osredotočen na pomen branja in na razvijanje bralne kulture. Glavni del srečanja pa je bil namenjen predstavitvam dijakov in učencev, ki so prebrali ter ustvarjalno predstavili svoje interpretacije izbranega književnega dela, The memory Cage. Avtorica dela, Ruth Eastham, priznana britanska mladinska pisateljica, se je prireditve tudi osebno udeležila in nam s svojim obiskom dan še dodatno popestrila.

Predstavitve, ki so bile vezane na osrednje teme obravnavanega književnega dela, spomin, družina in konflikt, so pripravili učenci osnovnih šol Bičevje, Kolezija in Ledina, dijaki Srednje šole Domžale ter dijaki Gimnazije Vič. Čestitke vsem sodelujočim in seveda učiteljem mentorjem, ki so res kvalitetno pripravili svoje skupine. S svojimi ustvarjalnimi prispevki so navdušili tudi samo avtorico književnega dela, ki je nato program dopolnila s kratkim predavanjem o njeni lastni ustvarjalni poti ter o izzivih, ki vplivajo na oblikovanje sloga, izbire tematike in ciljne publike pri posameznem avtorju.

Ob koncu programa so imeli učenci in dijaki možnost zastavljati vprašanja, na katera je Ruth Eastham z veseljem in zelo duhovito odgovarjala. Ogledali smo si še razstavo izdelkov, ki so jih pripravili učenci osnovnih šol ter razstavo najnovejšega izbora britanskega leposlovja, ki je že na voljo dijakom Gimnazije Vič v šolski knjižnici.

Hvala vsem za sodelovanje in se že veselimo Noči knjige 2015.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka