Dogodki in novice

Svetovna noč knjige 2017

Angleški knjižni klub Gimnazije Vič vsako leto obeleži svetovno noč knjige z različnimi prireditvami in se tako pridruži številnim ustanovam in posameznikom širom po svetu, ki želijo poudariti pomen kakovostne literature in branja. V letošnjem šolskem letu smo glavno prireditev povezali z zaključkom mednarodnega haiku natečaja in natečaja za najboljšo kratko zgodbo, ki je potekala 31. marca.

20. aprila pa smo z različnimi dogodki vseeno še posebej obeležili svetovno noč knjige. Eden od teh je bil 'knjižnica SOS', ko so dijaki lahko povprašali za priporočila glede izbora literature za branje in pri tem seveda upoštevali svoj bralni okus. Veliko pa so izvedeli tudi o novostih, ki so na voljo v šolski knjižnici. Drugi dogodek, ki je postal že del tradicije, je bil kviz, ki je bil povezan z naslovi in avtorji popularnih književnih del. Zainteresirani dijaki in člani angleškega knjižnega kluba pa so prejeli tudi gradivo, ki je vsebovalo odlomke iz literarnih del ter razmišljanja sodobnih avtorjev o pomenu branja.

Vsi sodelujoči dijaki in oba mentorja, Tim Gallagher in Blanka Klobučar, smo uživali v prijetnem in zelo sproščenem vzdušju.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13