Dogodki in novice

Svetovna noč knjige 2019

25. aprila 2019 smo na Gimnaziji Vič obeležili svetovno noč knjige. Člani angleškega knjižnega kluba in angleške promocijske skupine so skupaj z mentorjema pripravili kulturni dogodek, ki so se ga poleg dijakov Gimnazije Vič udeležili tudi učenci in mentorji šestih osnovnih šol.

Letošnje praznovanje je bilo osredotočeno na okrogle obletnice pomembnih literarnih in glasbenih ustvarjalcev, rdeča nit pa so bile zgodbe ‘Just William’, pisateljice Richmal Crompton, ki so nam služile tudi kot izhodišče za številne manjše projekte, ki so pri pouku angleščine potekali v drugi polovici aprila (spremembe v družbi, v preživljanju prostega časa, v jeziku itd.).

Na popularne otroške zgodbe ‘Just William’ je bil vezan tudi natečaj Gimnazije Vič za najboljšo kratko zgodbo. Zainteresirani učenci in dijaki, so lahko izbirali med desetimi naslovi poglavij, ki so jim služili kot orientacija, nato pa so svoje zgodbe, ki niso smele presegati sto besed, sami naslovili. Prejeli smo skoraj 300 prispevkov in bili navdušeni nad idejami in kakovostjo pisanja mladih ustvarjalcev. Najbolj izvirne zgodbe so bile izbrane za objavo v posebni publikaciji, najboljše med njimi pa so bile tudi nagrajene. Obetavni mladi avtorji so prejeli priznanja in knjižne nagrade in bili nagrajeni z bučnim aplavzom.

Na prireditvi smo lahko uživali tudi v kulturnoumetniškem programu dijakov Gimnazije Vič, ki je vseboval zelo pester nabor recitacij, interpretacij, dramskih prizorov, glasbenih nastopov in improvizacij.

Mentorja projekta, Tim Gallagher in Blanka Klobučar, se zahvaljujeva za sodelovanje in kakovostne prispevke učencem in mentorjem sledečih osnovnih šol:

  • OŠ Bičevje (mentorica: Elena Marijana Stanko),
  • OŠ Brezovica pri Ljubljani (mentorici: Marjana Hvalec in Nataša Intihar Klančar),
  • OŠ Dobrova (mentorica: Polona Kolenc),
  • OŠ Kolezija (mentorica: Maja Rebernik Nerat),
  • OŠ Škofljica (mentorici: Liza Bratuž Derenčin in Andreja Janežič Stanešič),
  • OŠ Šmartno pod Šmarno goro (mentorici: Urška Knez in Maja Haclar Anžin).

Hvala pa seveda tudi vsem sodelujočim dijakom Gimnazije Vič, ki so soustvarili tako uspešno prireditev: članom angleške promocijske skupine in angleškega knjižnega kluba, članom pevskega zbora Gimnazije Vič, ki deluje pod umetniškim vodstvom dr. Marije Mihevc, ter nadarjenim mladim likovnim in glasbenim ustvarjalcem.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15 slika16 slika17 slika18 slika19 slika20 slika21 slika22 slika23 slika24 slika25 slika26 slika27