Dogodki in novice

Zimski športni dan 2013

Na Gimnaziji Vič imamo več športnih dni, eden od njih je zimski. Dijaki lahko izbirajo med smučanjem in bordanjem, sankanjem, krpljanjem, drsanjem, tekoma na smučeh in pohodom, vse pa se dogaja v Kranjski Gori in okolici.

Letos nas je zima bogato obdarila s snegom in tudi pohodniki so si naredili pravljični dan. Cilj je bil sicer Srednji vrh, ki pa ga zaradi obilice snega ni bilo mogoče izpolniti.

Po kratkem »gazenju« po snegu do kolen in izmenjavanju na začetku kolone, ki zaradi petih izjemno pripravljenih dijakov sploh ni bilo problematično, so si dijaki privoščili še pravcati piknik s kuhanjem čaja in hrenovk. Skupina dijakov je s seboj namreč imela vse: kuhalnik , železna lonca, domači čaj, limono, zajemalko, kozarčke, krožnike, ajvar, gorčico, kruh.

Pred hiško so bile klopi in odeje, pa še sonček je lepo grel. Na koncu ni bilo nikomur treba reči, da je potrebno tudi pospraviti.

Tako je med nami kar nekaj pravih pohodnikov in upamo, da bomo za drugo šolsko leto našli še več navdušenih pohodnikov!

Nuša Završnik Ražen

Slike: Marina Trost

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka