Dogodki in novice

Predstavitev zaključka projekta Involve me and I learn staršem in zaposlenim na Gimnaziji Vič

V sredo, 15. junija 2016, smo predstavili naš projekt staršem dijakov 2. D in nekaterim učiteljem. Vsem dijakom in zaposlenim na šoli smo naš projekt predstavili že konec novembra 2015, ko smo pripravili Involve me and I learn dan.

Tokrat smo se odločili, da okrasimo učilnico 13 in pripravimo tudi pogostitev za naše goste. Želeli smo jim predvsem predstaviti končne produkte; kaj vse smo naredili v preteklih dveh letih in naše mnenje o projektu. Celotno predstavitev smo izpeljali dijaki sami.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka

Najprej smo predstavili naše končne produkte – priročnik dobre prakse, priročnik kariernega svetovanja in primerjalno študijo šol. Nato so dijakinje, ki so se udeležile mednarodnega srečanja v Trstu povedale svoje mnenje o šoli in dijakih ter z nami delile svoje izkušnje. Povedale so tudi nekaj več o mednarodnem srečanju, ki je potekalo pri nas v Ljubljani in kako je bilo gostiti tuje dijake. Besedo so prevzele dijakinje, ki so se udeležile srečanja na Islandiji in nam povedale, kaj jim je bilo všeč v islandski šoli. Dijaki, ki so se udeležili srečanja v Elefsini v Grčiji so se osredotočili na šolski sistem v Grčiji in z nami delili svojo izkušnjo. Za konec pa so se predstavili še dijaki, ki so odšli v Španijo. Potem je besedo prevzela naša mentorica, ki se je najprej zahvalila dijakom za sodelovanje in primerno obnašanje; staršem za vso podporo in ravnateljici za priložnost, da smo bili del projekta.

Vsem obiskovalcem smo povedali, da smo poleg vsega naštetega v teh dveh letih izpeljali še druge aktivnosti, opis katerih lahko najdejo na šolski spletni strani oziroma našem blogu.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka