Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 2 –

– A –

ACSL 2017

Ekipa Gimnazije Vič, ki so jo sestavljali Jure Bezek, Jon Mikoš in Tim Poštuvan, je na finalu (All-Star) tekmovanja ACSL (American Computer Science League) v kategoriji »Intermediate 3« osvojila odlično tretje mesto. Dijake sta na poti spremljala mentor Jure Slak in Andrej Smrdu.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– D –

– E –

Ekskurzija v Posočje

V torek, 17.10.2017, smo se 4.b s prof. Ozimek in prof. Flisek odpravili na ekskurzijo v Posočje, kjer ležijo korenine romana Pomladni dan, ki je letošnje obvezno maturantsko čtivo.

Nadaljuj branje »

– F –

Fazanski krst

V sredo, 27. 9. 2017, so dijaki prvih letnikov uspešno so premagali vse ovire na "samotnem otoku" in dokazali, da so polnopravni člani dijaške skupnosti Gimnazije Vič.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– I –

Izmenjava s Španijo 2017

Tudi letos smo na šoli uresničili projekt, kjer se lahko učimo in doživljamo španščino »v živo«. Med Ljubljano , slovensko prestolnico, in San Sebastianom, mestom filmskih dogajanj, so se spletle prijateljske vezi. Najprej so se dijaki od tukaj in od tam spoznavali prek socialnih omrežij, končno pa je napočil dan, ko so se lahko videli in objeli.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– M –

MiniMUN 2017

V okviru UNESCO kluba Gimnazije Vič smo 3. oktobra 2017 na šoli organizirali enodnevno simulacijo zasedanja Organizacije Združenih Narodov, sicer imenovano tudi Model United Nations (MUN).

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– O –

– P –

Predstavitev Gimnazije Vič na 5. tržnici poklicev na OŠ Horjul

Ekipa 6 dijakov, Gabrijela Adam (1.c), Filip Mlinar (1.c), Ema Mlinar (3.c), Anže Končan (3.c), Vita Trobec (3.d), Maruša Trobec (3.d) in Nur Živa Kranjec (3.d) ter mentorji Maja Gerden, Rok Capuder in Sonja Artač je zelo uspešno predstavila Gimnazijo Vič na prireditvi 5. tržnica poklicev, ki jo organizirajo osnovne šole Horjul, Polhov Gradec, Dobrova, Brezovica, Log Dragomer in Preserje.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Priznanje Jabolko navdiha

25. maja je ravnateljica Gimanzije Vič, mag. Alenka Krapež, prejela priznanje 'Jabolko navdiha', ki ga predsednik Republike Slovenije podeljuje izjemnim posameznikom za njihov prispevek k boljši družbi.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– R –

Raziskovalni tabor v Škocjanskem zatoku

6. junija so se dijaki 1. c in 1. e oddelka odpravili na raziskovalni tabor v naravni rezervat Škocjanski zatok, ki se izvaja v sklopu predmeta biologije. Izvedli so različne naloge, od analiziranja prsti in vode do opazovanja ptic in kreativnega pisanja.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– S –

– U –

– V –

Viški odbojkarji osvojili 3. mesto

V oktobru in novembru 2017 se je odbojkarska ekipa dijakov Gimnazije Vič skozi kvalifikacijsko skupino uvrstila na finalni turnir srednjih šol Ljubljane in tam osvojila odlično 3. mesto. S tem dosežkom so se dijaki uvrstili na državno prvenstvo srednjih šol.

Nadaljuj branje »

– Z –

Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.