Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 3 –

3. december - Dan oseb s posebnimi potrebami

Združeni narodi so leta 1992 določili 3. december kot Mednarodni dan oseb s posebnimi potrebami z namenom, da bi ozavestili položaj oseb s posebnimi potrebami v vseh vidikih političnega, družbenega, gospodarskega in kulturnega življenja. Letošnja tema mednarodnega dne je Opolnomočenje oseb s posebnimi potrebami ter zagotavljanje inkluzije in enakopravnosti.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– A –

– D –

– E –

– J –

– M –

Mednarodni dan strpnosti – stop obrekovanju

Na Gimnaziji Vič smo tudi letos obeležili mednarodni dan strpnosti. Sporočilo letošnje akcije ob mednarodnem dnevu strpnosti je, da mora vsakdo izmed nas pomisliti na posledice, ki jih povzroči obrekovanje, kot ena od najpogostejših in morda najmanj zavedajočih se oblik nestrpnosti.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– N –

Naš gost Veno Taufer

V četrtek, 10. 1. 2019, so dijaki 4. f, skupaj z mentorico Jano Ozimek, pripravili srečanje in pogovor s pesnikom in dramatikom, začetnikom modernizma na Slovenskem, Venom Tauferjem.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– O –

– P –

– S –

Svetovni dan človekovih pravic

10. decembra smo na šoli obeležili mednarodni dan človekovih pravic. Praznujemo ga na dan, ko je OZN sprejela Splošno deklaracijo človekovih pravic. Le te so univerzalne in večne za vse državljane sveta.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– T –

Tabor ustvarjalnosti Piran 2019

Letošnji tabor smo organizirali v okviru aktivnosti projekta SKOZ (Središče karierne orientacije zahod). Tabor je potekal 18. in 19.1.2019 v Piranu. Letošnja tema tabore je bila OKOLJE. Tabora se je udeležilo 26 dijakov, 15 iz Gimnazije Jožeta Plečnika in 11 iz Gimnazije Vič, pod mentorskim vodstvom Maje Gerden, prof., Cedrica Kleina, prof., dr. Vide Kariž Merhar, prof. in Sonje Artač, prof.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– U –

– V –

Viškim strelcem ekipno 1. mesto

V torek, 18. 12. 2018, se je odvijalo tekmovanje srednjih šol Mestne občine Ljubljana v streljanju s serijsko zračno puško. V ekipnem tekmovanju je ekipa Gimnazije Vič, že drugo leto zapored, osvojila 1. mesto.

Nadaljuj branje »

– Z –

Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.