Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– A –

Angleški knjižni klub: noč čarovnic 2019

Tudi letos je angleški knjižni klub organiziral različne dejavnosti ob bližajoči se noči čarovnic. Dejavnosti so vključevale izbor in priporočila za branje knjig s tovrstno tematiko, predavanja na temo noči čarovnic, kreativne delavnice ter osrednji dogodek, ki je potekal v četrtek, 24. oktobra 2019.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– D –

– E –

– J –

Josef Pallay

V sredo, 15. 1. 2020, bo ob 12.30. uri v predavalnici Gimnazije Vič predavanje o zahodnoslovanskih jezikih: češčini, slovaščini.poljščini in lužiškisrbščini. Predaval bo prof. dr. Josef Pallay s Filozofske fakultete v Ljubljani.

Nadaljuj branje »

– M –

MiniMUN 2019

V petek 4. 10. 2019 so dijaki UNESCO kluba tretjič organizirali simulacijo konference Organizacije združenih narodov MiniMUN 2019 (Model United Nations). Konferenco so obiskali dijaki iz cele Slovenije, od Ljutomera do Ptuja, Maribora, Kranja, Ljubljane pa vse do Kopra.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– N –

– O –

Obisk iz Estonije

17. oktobra 2019 smo na šoli gostili delegacijo 30 ravnateljev iz Estonije, ki so se želeli natančneje seznaniti s slovenskim šolskim sistemom in s trenutno aktualnimi izzivi, s katerimi se sooča šolstvo pri nas.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– P –

Predavanje o morskih sesalcih severnih morij

V torek, 22.10. 2019, je naša bivša dijakinja Alenka Škvarč, sedaj študentka na Oddelku za biologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, dijakom izbirnega predmeta biologija v 3. letniku, predstavila svojo izkušnjo z dvomesečne delovne prakse na Islandiji.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– S –

Skrivna viška zgodovina

Vabimo vas na predvajanje kratkega igrano-dokumentarnega filma z naslovom Skrivna viška zgodovina, ki so ga naredili dijaki krožka NoVIČke ob 90 letnici Gimnazije Vič.

Nadaljuj branje »

– Š –

– T –

– U –

Univerzitetni programerski maraton 2019

V soboto, 12. oktobra 2019, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo finalno kolo tekmovanja Univerzitetni programerski maraton 2019, na katerem so med študenti vseh treh slovenskih univerz zablesteli tudi naši dijaki.

Nadaljuj branje »

– Z –

Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.