Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 2018 –

Predavanje dr. Vladimirja Osolnika

19. 4. 2018 je bil na naši šoli gost dr. Vladimir Osolnik, profesor na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Predaval je o južnoslovanski književnosti, povezavi med Karadžićem, Prešernom, Kopitarjem in Njegošem. Predstavil je južnoslovanske književnosti in njene posebnosti v evropskem okviru.

Nadaljuj branje »

Nogomet

Nogometna ekipa dijakinj Gimnazije Vič se je uvrstila v polfinale šolskega državnega prvenstva.

Nadaljuj branje »

Razredne ure nekoliko drugače

Ideja, da sodelujejo pri širjenju znanja tudi starši, se v razredu 3.f z razredničarko Jano Ozimek uresničuje že drugo leto. Pri soustvarjanju sodeluje Špela Kuhar, arhitektka ter mama dijaka Vasje Potokarja.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Predavanje dr. Špele Sevšek Šramel

15. 2. 2018 je imela na Gimnaziji Vič predavanje dr. Špela Sevšek Šramel na temo Kollar-Macha-Prešeren. V predavanju nam je predstavila pomen Kollarja in njegovega epa Hči Slave ter umeščenosti slovaške in slovenske romantike v času 19. stoletja.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Likovni krožek

V letošnjem letu je 15 dijakov ustvarjalo na temo Kosovelove pesmi Vas za bori. 9. februarja smo razstavili slike dijakov, ki so nastale na osnovi verzov te pesmi in krasijo enega od hodnikov naše šole.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Medgeneracijsko sodelovanje

Prav blizu naše šole deluje Dnevni center aktivnosti za starejše Ljubljana. V duhu medgeneracijskega sodelovanja smo se z veseljem odzvali njihovemu povabilu, da bi naši dijaki sodelovali na prireditvi, ki so jo pripravili ob kulturnemu prazniku.a

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Predstavitev Gimnazije Vič na OŠ Vič

Dijaki Tjaž Šepec, Marko Možina, Dren Dolničar in Jon Mikoš, vsi iz 3.c oddelka, so pod mentorskim vodstvom Maje Gerden, prof. in Sonje Artač, prof. izjemno uspešno predstavili Gimnazijo Vič na tržnici poklicev, ki je 6. 2. 2018 potekala na Osnovni šoli Vič.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– 2017 –

Pišem za pravice z Amnesty International

V decembru smo na šoli v okviru razrednih ur, ali pa v odmorih v prvi etaži, pisali apele, v katerih smo predstavnike vlad in predsednike držav pozvali k pravični obravnavi po krivem preganjanih, obsojenih in zaprtih borcev za človekove pravice.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »
Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.