Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 2019 –

Mednarodni srednješolski haiku natečaj 2019

V času od 5. do 7. aprila 2019 se je skupina desetih dijakov in treh mentorjev udeležila podelitve priznanj najboljšim dijakom, ki so tekmovali na področju pisanja haikujev v angleščini. Zaključna prireditev je potekala v Budimpešti, v organizaciji Közgazdasági Politechnikum, ki je bila letos šola gostiteljica.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Florida 2019

Med zimskimi počitnicami, od 23. februarja do 3. marca 2019, je potekala ekskurzija na Florido, kjer smo dijaki preživeli nepozaben teden.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Pesem sem

21. 2. 2019 je bila na Gimnaziji Vič predstavitev pesniške antologije Pesem sem, avtorjev dr. Igorja Sakside in pesnika Aleša Štegra.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Koncert Musicals@Vič 2019

Po lanskem uspešnem nastopu, se je 23. januarja 2019 v mali dvorani Gimnazije Vič odvil že drugi koncert pesmi iz izbranih muzikalov Musicals@vič. Uro in pol dolg kulturni dogodek je vključeval raznovrstne točke iz klasičnih in tudi manj poznanih broadwayskih muzikalov.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Tabor ustvarjalnosti Piran 2019

Letošnji tabor smo organizirali v okviru aktivnosti projekta SKOZ (Središče karierne orientacije zahod). Tabor je potekal 18. in 19.1.2019 v Piranu. Letošnja tema tabore je bila OKOLJE. Tabora se je udeležilo 26 dijakov, 15 iz Gimnazije Jožeta Plečnika in 11 iz Gimnazije Vič, pod mentorskim vodstvom Maje Gerden, prof., Cedrica Kleina, prof., dr. Vide Kariž Merhar, prof. in Sonje Artač, prof.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Naš gost Veno Taufer

V četrtek, 10. 1. 2019, so dijaki 4. f, skupaj z mentorico Jano Ozimek, pripravili srečanje in pogovor s pesnikom in dramatikom, začetnikom modernizma na Slovenskem, Venom Tauferjem.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– 2018 –

Viškim strelcem ekipno 1. mesto

V torek, 18. 12. 2018, se je odvijalo tekmovanje srednjih šol Mestne občine Ljubljana v streljanju s serijsko zračno puško. V ekipnem tekmovanju je ekipa Gimnazije Vič, že drugo leto zapored, osvojila 1. mesto.

Nadaljuj branje »

Svetovni dan človekovih pravic

10. decembra smo na šoli obeležili mednarodni dan človekovih pravic. Praznujemo ga na dan, ko je OZN sprejela Splošno deklaracijo človekovih pravic. Le te so univerzalne in večne za vse državljane sveta.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »
Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.