Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 2018 –

3. december - Dan oseb s posebnimi potrebami

Združeni narodi so leta 1992 določili 3. december kot Mednarodni dan oseb s posebnimi potrebami z namenom, da bi ozavestili položaj oseb s posebnimi potrebami v vseh vidikih političnega, družbenega, gospodarskega in kulturnega življenja. Letošnja tema mednarodnega dne je Opolnomočenje oseb s posebnimi potrebami ter zagotavljanje inkluzije in enakopravnosti.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Mednarodni dan strpnosti – stop obrekovanju

Na Gimnaziji Vič smo tudi letos obeležili mednarodni dan strpnosti. Sporočilo letošnje akcije ob mednarodnem dnevu strpnosti je, da mora vsakdo izmed nas pomisliti na posledice, ki jih povzroči obrekovanje, kot ena od najpogostejših in morda najmanj zavedajočih se oblik nestrpnosti.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Po poteh Angela pozabe

9. 10. 2018 je 4. f razred obiskal Lepeno na Koroškem, kjer se godi roman Angel pozabe, ki je letošnje maturitetno besedilo. Po poteh nas je vodil pisateljičin brat Zdravko Haderlap, plesalec, novinar, kulturni delavec ter pohodnik in Jana Ozimek, prof. slovenščine.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

MiniMUN 2018

6. oktobra 2018 so dijaki UNESCO kluba Gimnazije Vič organizirali enodnevno simulacijo zasedanja konference Združenih narodov z naslovom MiniMUN 2018, na kateri je sodelovalo 60 dijakov iz petih slovenskih gimnazij.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

ACSL 2018

Ekipa Gimnazije Vič, ki so jo sestavljali Miha Marinko, Jon Mikoš in Jakob Pogačnik Souvent, je na finalu (All-Star) tekmovanja ACSL (American Computer Science League) v kategoriji »Intermediate 3« osvojila odlično drugo mesto. Dijake sta na poti spremljala mentor Jure Slak in Andrej Smrdu.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Prostovoljec leta 2017

Na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2017, ki ga je že šestnajstič pripravil Mladinski svet Slovenije in sprejel Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je v starostni skupini do 19 let postal naj prostovoljec leta naš dijak Urban Lečnik Spaić, 4.c.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »
Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.