Dogodki in novice

Dogodki

Življenje Gimnazije Vič sestavlja množica dogodkov: drobnih in takih, kjer sodelujejo dijaki, učitelji in drugi strokovnjaki iz cele Slovenije in drugih držav. V tej rubriki jih želimo predstaviti tudi vam. Dogodke lahko tudi razvrstite po času ali po abecedi s klikom na gumba desno spodaj.

– 2017 –

Izmenjava s Srbijo

Skupina dijakov Gimnazije Vič se je od 9.-12. 3. 2017 udeležila prve izmenjave, ki je potekala med našo gimnazijo in X. Gimnazijo Mihajlo Pupin iz Beograda.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Kuba 2017

V času zimskih počitnic, od 25. 2. 2017 do 2. 3. 2017, je 43 dijakov Gimnazije Vič odpotovalo na Kubo, kjer so preživeli nepozabni teden in za nekaj časa odmislili mrzlo evropsko zimo.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

Dijak Gimnazije Vič, Erazem Stonič osvojil naslov ime tedna na Valu 202

Erazem Stonič je mladi raziskovalec in inovator, ki vsa štiri leta izobraževanja na naši gimnaziji dosega imenitne uspehe na področjo raziskav učinkovitosti delovanja rastlinske čistilne naprave, ki jo je nadgradil z inovacijo, solarnim dezinfektorjem, ki omogoča čiščenje vode iz rastlinske čistilne naprave do pitne vode, ki ustreza kriterijem po najvišjih standardih za pitno vodo.

Nadaljuj branje »

Dan spomina na žrtve holokavsta

27. januarja smo obeležili dan spomina na žrtve holokavsta. Ob tej priložnosti smo dijaki UNESCO kluba pripravili dogodek, s katerim smo hoteli dijake in profesorje za trenutek povezati z usodami ljudi, ki so bili popolnoma običajni starši, otroci, delavci, sosedje, prijatelji itd., vendar je njihovo usodo zapisalo eno samo dejstvo – bili so Judje.

slika0 slika1 slika2
Nadaljuj branje »

– 2016 –

Če želiš več dogodkov, pojdi v arhiv.