Dejavnosti

Angleška dramska in promocijska skupina

Ideja o angleški dramski skupini se je začela oblikovati že v letu 2004. Od takrat dalje projekti dobivajo vse večje razsežnosti in tudi veliko pohval. Ponosni smo, da so dijaki vključeni res v prav vse segmente dela: igralci so na odru, prišepetovalci na svojih mestih, pomočniki v zaodrju so ravno tako nepogrešljivi, kar velja tudi za kostumografe, tehnično ekipo, promocijsko ekipo itd.

Eden izmed naših prvih večjih projektov je bila priredba romana 1984 v dramo in nastop na deskah Gledališča za otroke in mlade z večkratnimi ponovitvami. Predstava je bila rezultat talenta in vloženega dela vseh sodelujočih dijakov in mentorjev. S 1984 smo nastopili tudi na Švedskem, v Tibble Teatru.

Marca 2010 se je skupina zelo uspešno predstavila z dramsko igro Cold Light of Day, avtorskim delom Timothyja Gallagherja, v Španskih borcih. Predstavo so si ogledali dijaki naše šole ter veliko število zunanjih obiskovalcev. Še posebej smo bili veseli, da so se našemu vabilu odzvali tudi britanski veleposlanik, gospod Andrew Page, ter ravnatelja Åva Gymnasium iz Stockholma.

Aprila 2013 smo na odru naše nove večnamenske dvorane zelo uspešno uprizorili dramsko delo From the Darkest Shadows, ki je prav tako avtorsko delo Tima Gallagherja.

Večina članov angleške dramske skupine sodeluje tudi v šolski promocijski skupini, ki je bila ustanovljena z namenom, da sledi dogajanju na šoli, in pod vodstvom mentorjev pripravlja predstavitve o življenju in delu na Gimnaziji Vič v slovenščini in angleščini. Skupina ima okoli 35 članov, predstavitve pa so glede formata in stopnje formalnosti zelo različne, s čimer se učimo komunikacijskih veščin in veščin javnega nastopanja. Gostili smo že številne dijake iz Slovenije in tujine, ki so pri nas na izmenjavah, delegacije učiteljev in ravnateljiv iz Slovenije in najrazličnejših evropskih držav, goste, ki jih gostimo preko Ministrstva za šolstvo in šport ali Zavoda za šolstvo republike Slovenije itd.

Mentorja: Blanka Klobučar, Timothy Gallagher