Dejavnosti

Dejavnosti literarnega kluba L'etažer v prejšnjih letih

Dejavnosti v šolskem letu 2010/11

Literarni klub L'etažer Gimnazije Vič je letos razpisal natečaj za najboljši sonet – z željo prevetriti dijaške literarne trende in razvneti mladostniško ustvarjalnost. Na natečaj smo priklicali 39 sonetov in 2 sonetna venca.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje, predvsem pa čestitamo za ustvarjalnost. Bili smo prijetno presenečeni nad zanimanjem za to pesniško obliko ter umetniško vrednostjo prispelih sonetov; tudi v prihodnje želimo še veliko kreativnosti. Strokovno šestčlansko komisijo, ki je prispevke ovrednotila, so sestavljali profesorji Marjetka Krapež, Tanja Šket, Edin Saračević ter Marko Močnik in študentki primerjalne književnosti Laura Repovš ter Katarina Rakušček. Pet izbranih nagrajencev je komisijo prepričalo s svojo izrazno močjo, jezikovno dovršenostjo in ritmično občutljivostjo.

Nagrajene sonete si lahko preberete tukaj.

Dejavnosti v šolskem letu 2009/10

Prvi projekt v organizaciji kluba je bila literarna čajanka Pesmi ob petih, ki je potekala v sredo, 14.10. 2009, v kavarni KavaČaj.

L'etažer je tokrat družno s poljanskim literarnim klubom Naglas pripravil literarno čajanko Pesmi ob petih vol.2: MLADI VETER, ki se je zgodila 22. decembra v kavarni KavaČaj na Kersnikovi 1 (ob petih seveda :) )

Literarni natečaj za naj kons

Klub je razpisal tudi literarni natečaj za naj kons, ki se je iztekel 13.novembra 2009. (Razpis)

Nagrajenci so bili razglašeni na prireditvi Vse je pesem, 18. novembra.

luping-slika

LUPING

L'etažerjev Ubervečer Poezije In Glasbe

L'etažerjevi smo tokrat v sodelovanju z glasbeno skupino Marshmallow pripravili multimedijski literarni večer. Po dolgih in intenzivnih pripravah nam je uspel res prijeten in lepo izpeljan dogodek, ki mu je prisostvovala polna Festivalna dvorana. Skoraj v celoti si ga lahko (ponovno) ogledate tukaj: http://vimeo.com/10600611